Tietoa valtuustovaaleista

Länsiturunmaan metsänhoitoyhdistyksen valtuustovaalit pidetään 4.-25.11.2020.

Ehdolle asettuminen on alkanut ja kiinnostuneet voivat ilmoittautua yhdistyksen hallitukselle, toimihenkilöille tai lomakkeella. Yhdistyksen tavoite on löytää 25 ehdokasta, jotka edustavat erilaisia metsänomistajia ja kattavasti koko toimialueelta.
Valtuustoon valitaan 15 valtuutettua. Vaaleissa voidaan äänestää sekä sähköisesti että postitse.

Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit
Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit järjestetään marraskuussa 2020. Vaaleihin voi asettua ehdolle 30.9. asti.

Vaalien tarkoitus

Valtuustojen jäsenet ovat etulinjassa päättämässä siitä, miten yhdistykset palvelevat jäseniään ja minkälaisia palveluita yhdistykset tarjoavat.

Metsänhoitoyhdistyslain mukaan jäsenet ehdottavat ja valitsevat vaaleilla edustajat ‒ eli valtuutetut ‒ valtuustoon, joka käyttää jäsentensä päätösvaltaa. Valtuutettujen ja varavaltuutettujen tulee olla yhdistyksen jäseniä.

Kuka voi asettua ehdolle

Sinä metsää omistava, 18 vuotta täyttänyt metsänhoitoyhdistyksen jäsen olet tervetullut asettumaan ehdolle vaaleihin. Kätevimmin se käy nettilomakkeella tämän sivun alareunassa.

Kuka saa äänestää

Metsänomistajuudelle ja jäsenyydelle tilanne 1.1.2020 on tärkeä. Yhdistyksen vaalikelpoisia jäseniä ovat metsää kalenterivuoden alkaessa omistaneet henkilöt tai yhteenliittymät.

Yhtymällä, yhteisöllä, yhteisetuudella tai puolisoilla yhteensä on kullakin yksi ääni käytettävänään.

Jos jäsen eroaa vuoden aikana, jäsenyys kuitenkin päättyy, kun eroilmoitus saapuu yhdistykselle. Jäsenyydestä eronneilla metsänomistajilla ei ole äänioikeutta tai vaalikelpoisuutta, jos eroaminen on tapahtunut ennen äänioikeusrekisterin vahvistamista.

Asetu ehdokkaaksi

Jäsenet ovat metsänhoitoyhdistysten tärkein voimavara. Päätöksentekoon tarvitaan monenlaisia metsänomistajia. Valtuutettuna edustat kaikkia mhy:n jäseniä, tule mukaan!

Yhdistyksen suunnasta päättää valtuusto. Oletko kiinnostunut kehittämään metsänhoitoyhdistyksen toimintaa ja haluatko vaikuttaa siihen, minkälainen metsänhoitoyhdistys on vuonna 2025? Asetu ehdolle.

Valtuusto on myös erinomainen paikka vahvistaa omaa tietotasoasi metsänomistajana. Aktiiviselle metsänomistajalle valtuusto voi toimia ponnahduslautana valtakunnallisen metsäedunvalvonnan pariin.